ERRITSØ EJENDOMME
ERRITSØHUS

Matr.98, Krügersvej 70.
© Erik F. Rønnebech

Herskabelig villa bygget 1895 som privatbolig med 2½ tdr. land have og park opført af tæppefabrikant Krüger i Fredericia.
Krüger kaldte huset "Villa Erritsøhus".

En husholdningsskole i Erritsø.
FD 28/6 1913
Fabriksdirektør Krügers store, flotte villa i Erritsø, "Erritsøhus" med tilliggende have er, efter hvad vi erfarer, solgt til frk. Sejrø-Olsen, Sorø. Købesummen er ubekendt. Overtagelsen sker i løbet af vinteren.
Frk. Sejrø-Olsen agter efter sikkert forlydende, til næste forår at oprette en større husholdningsskole i villaejendommen.

1914
Fredericia Dagblad 9/5 1914
Erritsø Husholdningsskole der er indrettet i den villa, der tidligere ejedes af fabrikant Krüger, har nu påbegyndt undervisningen under ledelse af frøken Sejrø-Olsen.
Skolen begynder med 8 elever.


Når ungdom, livsglæde og uddannelse går hånd i hånd.
Et besøg på husholdningsskolen ”Erritsøhus”
Hvorledes dagen går for eleverne.
22/12 1928.

Skønt husholdningsskolen ”Erritsøhus” kun ligger en halv mils vej fra Fredericia, er dens beliggenhed dog ret isoleret. Fra landevejen Fredericia-Snoghøj når man ad en bivej til skolen, der har en henrivende beliggenhed ved Lillebælts kyst.
Mest udbytte af spadsereturen derud og et besøg på skolen vil man have en sommerdag.
Den smukt beliggende skole, det tidligere patricierhjem, den yppige jyske natur, det dybblå bælt med Fredericia, Strib og den fynske kystlinje som baggrund, skaber tilsammen et dansk naturbillede af henrivende virkning.
Man nynner uvilkårlig digterens ord: ”Jeg tror, der er skønnest i Danmark.”
Nå, nedskriveren af disse linjer var ikke så heldig, rent meteorologisk set, da han sidst gæstede skolen. Det var en regn- og stormfuld december eftermiddag. En sådan spadseretur har imidlertid også sin charme. I højere grad end ved sommertid, mødes man med naturen. Mærker dens magt og forfriskes af dens vælde. Og dobbelt velkommen føler man sig måske derfor, når man træder ind i ”Erritsøhus” der med sine store rumforhold og sin tiltalende udstyrelse, straks vil betage den besøgende.
”Erritsøhus's leder, frk. Sejerø Olsen, vil være så kendt af vore læsere, at nærmere præsentation turde være unødvendig.
Da frk. Sejerø-Olsen i 1914 skred til den opgave, at købe ”Erritsøhus” og indrette den til husholdningsskole, havde hun en grundig uddannelse bag sig. Først i højskolen, senere op fagskolens område, bl.a. som medarbejder på ”Ankerhus” ved Sorø.
Det er ikke legeværk at skabe en husholdningsskole fra bar bund. For frk. Sejrø Olsen er det imidlertid lykkedes fuldt ud. En vandring igennem det store bygningskompleks viser det. Ikke alene de mange elevbilleder med glade, smilende ungpigeansigter, men også skolens mange, praktisk indrettede rum.
Vi skriver skole. Hjem ville være mere betegnende. ”Erritsøhus” er netop et hjem, der optager elever og lærer dem alt det meget, en nutidens husmoder bør vide.
Var begyndelsen svær? Spørger vi.
- Åh, nej, lyder svaret. Første år var der 7 elever, næste 14 og derefter steg det til det højeste, vi kan tage: 24 elever.
For tiden er der kursus på skolen. De 9 elever er særlig fra Fredericia. I vinter vil skolen være fuldt optaget, idet der i januar bebynder et 3 måneders kursus.
Sommerskolen begynder 4. maj og varer til 1. oktober. Desuden underviser jeg i kommuneskolerne i Middelfart (22 elever) og i Fredericia (30 elever).
Ved undervisningen har frk. Broholm i en årrække været mig en udmærket medhjælp. Fra nytår tiltræder også frk. Schultz Christensen som lærerinde ved skolen.
-Hvorledes forløber dagen på skolen?
- Lad mig som eksempel nævne sommerskolen, hvor alt jo er optaget.
Eleverne står op kl. 7½. Efter dagens første måltid, gøres værelserne i stand. Derpå følger en teoritime og praktisk arbejde i stuer, køkken og vaskekælder.
Eleverne deles i hold, således at de prøver alt.
Kl. 1 spises til middag. Når man er færdig i køkkenet er der frihed til kl. 5, og så følger en ny teoritime. Kl. 7 spises til aften.
Aftentimerne anvendes som regel til oplæsning og underholdning. Tre af ugens aftener er eleverne frit stillede.
Frk. Sejrø Olsen indbyder os gæstfrit til at smage på resultatet af dagens kursus-undervisning, og vi bænkes blandt skolens ungdom.
”Resultatet” viser sig at være en længere spiseseddel, som vi uden betænkning giver karakteren ug med kryds og slange.
Da frk. Sejerø-Olsens helbredstilstand i længere tid har forhindret hende i at lede skolens undervisning i det omfang, hun selv ønskede, falder det naturligt, at vi spørger herom, og svaret lyder:
- Jeg føler mig nu atter rask og parat til at tage fat. Det er første gang, at vi har kursus herude. Men forsøget opfordrer til gentagelse, når der er tid dertil. Jeg er glad for mit arbejde. Det er forfriskende daglig at leve blandt livsglad og frejdig ungdom.
Således talte lederen af ”Erritsøhus”.
Elevernes glade ansigter og naturlig tiltalende optrædende viste, at de ikke var mindre glade over deres ophold på Erritsøhus.


Frk. Sejerø-Olsen som drev skolen under navnet "Fredericia Husholdningsskole Erritsøhus" fra 1914 frem til 1930.
Fra 1932 var K. Kragelund Jensen forstander. Ud over at være husholdningsskole var skolen danmarks eneste kvægavls- og kontrolskole, hvor der bl.a. uddannedes kontrolassistenter til landbruget.

Fra sommerpensionat til Optagelses og opdragelseshjem.,
Villaen blev herefter sommerpensionat for senere at blive optagelses- og opdragelseshjem for unge piger.
Kilde: Bl.a. Ungdommens Vel's 100 års jubilæumsskrift 2006.
Bestyrelsen for Børnenes Vel henvendte sig i 1941 til ejendomshandler Madsen i Fredericia, da man søgte en erstatning for det utidssvarende Fanøhjem fra 1912, der så skulle nedlægges. Han foreslog et besøg på den tidssvarende husholdningsskole Erritsøhus, 3 km. fra Fredericia. Den var nu dreven som sommerpensionat, og efter forhandling med ejeren, enedes man om en pris på 70.000 kr., af hvilke han lod 35.000 Kr. stå til 4½% rente med 500 kr. afdrag årligt. Udbetalingen var på 35.000 kr.
I december blev der indkaldt til møde om Erritsøhussagen på Erritsøhus, hvor den endelige vedtagelse af købet fandt sted. Erritsøhus skulle således være optagelses/opdragelseshjem for unge piger. Kriteriet for optagelse kunne være f.eks. være usædelighed, tyveri, almindelig ulydighed eller unormal udvikling.

1944
På Erritsøhus havde der været en del alvorlig sygdom og 14 rømninger, men da også mange gode dage, hvor der havde været afholdt foredrag og filmaftener.

1945
Erritsøhus kunne fortælle, at pigernes Niveau er langt nede, især pga. af den tyske besættelse. Der var 19 rømninger, hvoraf 14 var i de 3 første måneder af året.

1948
Pigehjemmet Erritsøhus foreslås ændret fra optagelseshjem til børnehjem. I den tid stedet var optagelseshjem for piger var lokalbefolkningen ikke glade for stedet, og når pigerne i samlet flok gik til gudstjeneste i kirken, blev de ofte udsat for tilråb fra byens drenge, der brægede som får og råbte mæææ efter dem. Mæææ skulle fortolkes som mær, altså betegnelsen på letlevende kvinder.

1949
Erritsøhus havde gennemlevet et vanskeligt, men også et rigt år, "fordi vi gik over fra vanskelige unge piger til optagelseshjem for normale børn." Hvor de unge piger blev af, beretter historien intet om.

1950
Erritsøhus udtrykte, at "Det er stadig vor sorg at vi gang på gang står over for at sende børn hjem, der i længere tid har været her, men vi forsøger også for disse børn at gøre opholdet her til så rig en tid som det kan lade sig gøre- "Må vi ikke nok snart få lov til at blive et rigtigt børnehjem!". Hvorfor det besluttes at sende en påmindelse til overinspektøren om at godkende Erritsøhus som almindeligt børnehjem.

1951
Sendte man for første gang 2 elever på efterskole.

1953
Fra det netop officielt godkendte børnehjem Erritsøhus hed det, at samtlige ankomne børn kom fra dårlige hjem.

1957
På Erritsøhus havde man overvejet at anskaffe sig en nattevagt til elevgangene. Man vedtog at ansætte en seminarieelev, som mod gratis kost og logi skal være villig til at være nattevagt. I øvrigt blev det vedtaget, at ændre hjemmets vedtægter således at forstanderinde udgår og erstattes af forstander. Frk. Buch-Larsen ansattes som Børnenes Vels nye rejsesekretær efter provst Biering. Hun havde været ansat som sekretær på Erritsøhus siden 1948.

1958
22/12 1958 i Fredericia Dagblads juletillæg

24 børn i alle aldre fandt et godt hjem hos tante og onkel på "Erritsøhus"
Stadig nogle der mener at det er en skamplet at have tilbragt barndommen på børnehjem.
Årets store højtid står for døren, og utålmodige børn synes næsten ikke de sidste lange dage før juleaften kan få ende. I lang tid har juleforberedelserne været i gang og på alle steder hvor børn har været samlet, er der snakket julegaver, lavet pynt til juletræet pg åbnet julekalendere. Og måske er alle børn på de ca. 350 børnehjem landet over, de der kan glæde sig mest, for hvor kan man næsten glæde sig mere end på et sted hvor en mængde børn, der føler sig som søskende, kan tale om jul sammen dag efter dag og forberede julen i alle detaljer?


De yngste, Jørgen og Søren leger futtog.

På børnehjemmet "Erritsøhus" i Erritsø bliver man hen ved 40 juleaften, og sikke en fest det bliver med julens glade budskab og et juletræ så stort, at forventningsfulde børn kan blive helt svimle ved tanken. Om julen på hjemmet siger forstander Holst:
Det er altid svært at skulle skabe jul for andre. På vore børnehjem er der traditionerne og de skal helst overholdes. Sidste år var min kone og jeg ny på stedet, og vi dumpede i. Det vil sige, at vi lod børnene tage hjem til forældre og pårørende for at holde juleaften. Hvad skete? Alt for mange vendte skuffede hjem og sagde, at næste år ville de holde juleaften her og først tage af sted 1. juledag. Sådan kan det gå. I år bliver vi måske 40-42 juleaften, idet en del af de store børn, der er gået ud herfra, også kommer hjem. Men der ligger et stort ansvar i at skulle skabe jul og en god jul. Man kan føle sig fattig og hjælpeløs, og forberedelserne kan også tage på kræfterne, men det skal nok gå. Vi har nogle dejlige friske børn, der fortjener en god jul.
Forstander Holst har inderlig ret i, at det er nogle dejlige børn, han og hans hustru har ansvaret for på "Erritsøhus". Børnene er i alle aldre fra sjove småstørrelser på 3 år til snusfornuftige 14-årige piger og drenge. Af forskellige årsager er de kommet til Erritsø. Nogle er forældreløse og de fleste er fra opløste hjem. Nogle har været der i kortere, og andre i længere tid. Fælles for dem alle er, at de er livsglade væsener i harmoni med sig selv og tilværelsen. Men selvfølgelig ikke uden de sorger og bekymringer som enhver kan komme ud for.
Da Dagbladets medarbejder aflagde besøg på den tidligere herskabsvilla "Erritsøhus" en diset og råkold decemberdag, var det første indtryk af hjemmet, at det var et sted, hvor der var trygt at være. Et sted, hvor børnene har tillid til forstanderparet. Og indtrykket af tryghed og tillid holder sig.


Under en rundtur i den store bygning, der rummer 61 værelser, og som de senere år har været genstand for mange reparationer og moderniseringer, men hvor endnu flere tiltrænges, hagler spørgsmålene ned over fru Holst.
De kommer fra børn, der læser lektier og fra børn, der leger: "Tante, hvad hedder hovedstaden i Belgien?" "Tante, har du ikke et bolsje?", "Tante, hvornår må elefanten få hjul på?" o.s.v. o.s.v. og der bliver svaret tålmodigt på alt.
Børnenes lege- og læsestuer er hyggelige og venlige lokaler, med store, lyse vinduer, gennem hvilke man kan se til både Fredericia, Strib og Middelfart. Der er 24 børn på hjemmet, og der er rigelig tumleplads til dem alle.
Efter at vi er blevet bænket i forstanderparrets hyggelige lejlighed på 1. sal, trænger et spørgsmål sig på. Der må ikke være megen ro på et børnehjem. Bliver man ikke træt?
Der er ikke megen ro, og arbejdstiden er lovlig lang. Der skal gode nerver til, men vi har seks dygtige medarbejdere, og uden dem kunne vi slet ikke klare os, siger forstanderen og tilføjer:- Min kone og jeg hjælper hinanden, og vi taler altid sammen om problemerne. Hvis man var ene, ville opgaven hurtigt vokse en over hovedet.
-Vi ville ikke bytte arbejde med nogen, siger fru Holst. Det er imidlertid en kunst at bevare friskheden i arbejdet, og af og til må vi tage af sted en dag, for at vi kan slappe lidt af og komme hjem med nye indtryk.
Før forstander Holst og frue for 1 år siden kom til "Erritsøhus" havde de fra 1944-46 været ansat på børnehjem, og siden havde Holst virket som forvalter på optagelseshjemmet "Seden Enggaard" ved Odense.
Jeg holder meget mere af at arbejde på et børnehjem end på et optagelseshjem, siger forstanderen. På et optagelseshjem kommer man ikke i kontakt med børnene sådan som her, hvor vi oplever at børnene har brug for os.
Endnu for 15-20 år siden var der mange private børnehjem. I dag er der kun meget få, og jeg finder, at det er et stort gode, at det der hedder "privat" er ved at forsvinde. Enkelte hjem blev drevet godt.
Men der var desværre steder, hvor lederens tegnebog fik en vis tyngde, og det var meget uheldigt. Jeg ved det, fordi min kone og jeg begyndte på et sådant sted. Vi lovede os selv, at sådan skulle vort hjem aldrig blive. Det var ikke noget hjem. Det hele var så ringe og usselt. Der måtte intet bruges til børnenes fornøjelser. Kun én gang om året, havde de sko på. Det var når de skulle på skovtur. Der blev set ned på børnehjemsbørnene dengang. De var alle ens klædt. Det var lettere og billigere.
Det var dog ikke alle ledere der faldt i den grøft. Mange fulgte med tiden. Der var imidlertid nye store vanskeligheder, fordi myndighederne ikke altid fulgte med.
Ingen kan i dag se, at børnene kommer fra børnehjem. Det er en stor oplevelse at være med børnene inde i en forretning og købe ind. Så snakker vi priser og glæder os, hvis der foruden frakken også kan blive råd til et halstørklæde. Børnene er glade og taknemmelige. Hvor længe kan de beholde børnene her? Indtil de er 21 år. Mange af vore børn har taget realeksamen og vi har haft mange i lære. Vi har endog haft den store glæde, at vi fik en af vore drenge i maskinarbejderlære et sted, hvor han både får kost og logi, og det er udmærket.
Når vi kommer til den tid, hvor de unge skal sendes ud i livet og have udstyr, får vi 800 kr. til dem. Heldigvis er der kun enkelte kommuner som finder, at det er for meget. Vi kan aldrig få det til at slå til, og det kan ikke blive til den cykel, den unge drømmer om.
Hvad gør man så? Så låner man vedkommende en cykel fra hjemmet. Det må man ikke, men man gør det alligevel. Det eneste negative jeg har hørt fra børnene i det år, vi har været her er i øvrigt spørgsmålet om, hvorfor de ikke ligesom andre børn havde cykler så de kunne cykle i skole.
Fru Holst: Men nu har de fleste fået cykler, og i det hele taget forsøger vi at gøre børnenes tilværelse så lig andre børns som muligt. De er spejdere og ulveunger, går i biografen og er til fødselsdagsfester hos deres kammerater.
Forstander Holst: Selv om vi ikke kan erstatte en far og en mor, prøver vi på at gøre "Erritsøhus" til et rigtigt hjem, og vi er da heldigvis i stand til at kunne give dem samme ydre kår som et normalt hjem. Vi lærer børnene at kende, som om de var vore egne. De er ikke indesluttede men åbner sig for os.
Hvori ligger glæden ved at drive et børnehjem?
Forstander Holst:- Vel først og fremmest i dette, at det er levende mennesker vi arbejder med. Vi må jo aldrig glemme, at det er små menneskesjæle, og vi vil gerne gøre alt for, at de kan få et godt hjem hos os.
Som leder af "Erritsøhus" har jeg haft den glæde engang i sommer, at en kvindelig psykiater, da hun så børnene lege og bade sagde: "ErDe klar over, at det er en ualmindelig frisk flok unger De har?" Jeg synes undertiden selv, at de kan være lovlig friske, men hvor de ord dog glædede mig.
Fru Holst: Jeg tror, det er de dejlige omgivelser vi har, der har en god indflydelse på børnene. Der hører 4 tdr. land til hjemmet, og børnene må tumle sig overalt.
Hvordan tager man på egnen imod børnene fra "Erritsøhus"?
Forstander Holst: De bliver mødt med forståelse. Det gælder både i skolen og hos private.
Ligesom vore børn kommer meget i hjemmene i Erritsø, har vi ofte erritsøbørn her, og ved fødselsdage har vi undertiden op til 20 gæster. Vi har indtryk af, at egnens børn er glade ved at komme her, og i det hele taget falder børnene godt til. I 2 måneder havde vi i sommer pastor Enevoldsens 3 børn boende her mens forældrene var i England, og de faldt så udmærket til.


Der læses geografi

Engang kom en far her med sine 2 børn og spurgte, om de kunne bo hos os, indtil han fandt noget arbejde. Børnene vil gerne herned, fordi de har hørt, at her er rart at være, sagde faderen. Gid alle havde den indstilling til børnehjem. Børneværnet er dog til for at hjælpe og beskytte børnene og ikke, som nogle tror, for det modsatte.
Får de undertiden besøg af børnenes slægtninge?
Det sker ofte, og vores børn hænger meget ved deres pårørende, hvad der er meget naturligt. Børnene kommer også på besøg hos deres pårørende så ofte, som det blot kan lade sig gøre. I sommer havde vi den store glæde, at alle børnene kom på sommerferie i mindst 14 dage á 3 uger. To forældreløse børn på 3 og 4 år kom på en 5 ugers ferie hos ukendte mennesker på Djursland og oplevede en pragtfuld tid. Hvordan skal vi dog kunne takke disse mennesker.
Fru Holst: Det eneste, vi har kunnet gøre, er at lade børnene fotografere, og nu får deres ferieværter billederne til jul. De ville også gerne have drengene på juleferie, men desværre har vi ingen der kan rejse med dem derop.
Har børnene pligter på "Erritsøhus"?
Forstander Holst: De har alle sammen små daglige pligter, og det er noget helt selvfølgeligt. Til gengæld får de lommepenge. De små fra 7 til 11 år får 1,60 kr. om måneden, de større 3,20 kr og de der er over 14 år 8 kr. ligeledes om måneden.
Der er såmænd ikke noget at sige til at de små beløb ikke slår til til biografture, gaver til pårørende o.l.
Børnene kalder dem tante og onkel?
Forstander Holst: Almindeligvis kalder børnehjemmenes forstanderpar sig vist for plejefar og plejemor. Det har vi ikke villet gøre. Vore store børn (der er flyttet fra hjemmet) kommer ofte hjem på besøg. Hvis de forklarer at de skal på besøg hos deres plejeforældre, kræver det en nærmere forklaring. En onkel og tante har vi alle.
Fru Holst: Selv om det selvfølgelig ikke er nogen skamplet at have været på børnehjem, er der stadig nogle, der synes at mene det, og hvis en ung, der er kommet ud i kriminalitet, har været på børnehjem, bliver der bidt mærke i det.
Forstander Holst: Heldigvis vil den ny forsorgslov dog være med til at understrege at det så absolut ikke er nogen skamplet, at have tilbragt sin barndom på et børnehjem.
Når børn, sådan som det er tilfældet, med de 10.000 børnehjemsbørn, af forskellige årsager, ikke kan være hjemme hos forældrene, er man, selv efter et kort besøg som det vi aflagde, klar over, at de i hvert fald ikke kan komme noget bedre sted hen end på "Erritsøhus" hos det unge, energiske og børneglade forstanderpar, hvis to børn selv trives fortrinligt blandt de øvrige 24 børn. Netop sådan burde de 350 børnehjem være. Og hvad gør så det, at hjemmet ikke er tip-top moderne? Det vigtigste er, at børnene har et hjem her, og et godt hjem. Da vi forlader "Erritsøhus", hænger den kvikke Bentes spørgsmål endnu i luften: "Tante, hvorfor skal vi i avisen"
Kärry

1960
Foreningens bogholder Anna Bruunsgaard, der havde været assistent på Erritsøhus gik af.
1965
Vera og Chr. Lundbak ansættes som forstanderpar.

1967-70
Erritsøhus kom med et forslag til ejendommens ombygning med en pris på 1.550.900 kr., hvad der dog blev udsat i flere omgange.
Det gik godt på hjemmet, hvorfra det kort og godt hed sig, at: "Alle trives". Derfra var der i øvrigt fremlagt forslag om, at hjemmene anskaffede en fælles week-end-hytte som ville betyde at man i større grad kunne underholde de unge i fritiden og dermed afholde dem fra at eksperimentere med stoffer som hash, amfetamin og LSD. 1971-77
på Erritsøhus var iagttaget, at flere elever har en intelligens under normalen, og de er mere støjende og provokerende. Enkelte har trang til at ødelægge. Man forsøgte at give eleverne mere indflydelse på deres dagligdag.

1978
Erritsøhus beretter i 1978 om, at: "Det kniber ofte for det kvindelige personale at klare de store drenge", hvortil et løsningsforslag lyder at ansætte en mandlig assistent.
Året efter bliver der foretaget et navneskifte til "Børne- og Ungdomspensionen Erritsøhus", og det oplyses, at: "Et antal af de nye elever er hårdt belastede og i alderen 14-17 år. Flere fra brudte plejehjem." I det hele taget modtages et klientel, der ikke svarer til det traditionelle børnehjemsklientel. Der stilles store krav til personalet.
Man modtog nu elever på snart alle alderstrin: "fra få måneder til næsten 50 år" og gjorde endda: "erfaringer med en åndssvag elev". En anden forandring for Erritsøhus blev, at der nu var: "flere mødre med børn."

Døgninstitutionen Erritsøhus´s præsentation.
Erritsøhus (1941/1912) optager børn og unge, der har psykiske, sociale og følelsesmæssige problemer samt omsorgssvigtede og tilknytningsforstyrrede børn i alderen 0 - 18 år.
Erritsøhus er en børne- og ungdomspension med status som områdeinstitution. Områdeinstitutionen yder tilbud i tæt tilknytning til lokalområdet. En indskrivning på Erritsøhus indebærer et tæt samarbejde med daginstitutioner, skoler og ikke mindst familien / øvrige netværk.

1990
Der afholdes en stor reception på Erritsøhus i anledning af, at Vera og Chresten Lundbak Christensen havde været forstandere af hjemmet i 25 år.
Omtrent på denne tid blev den gamle Krüger villa nedrevet og i stedet opførtes 3 etplanshuse i en tidligere frugtplantage i vestenden af grunden. Institutionen blev herefter ungdomspension for Vejle Amt.
Chr. Lundbak afløstes senere af Jens-Ove Dalby

2003
Guldbryllup (cit. Kristelig Dagblad)
Torsdag 23. oktober fejrer Vera og Christen Lundbak, Fredericia, deres guldbryllup. Ægteparret var i en årrække forstanderpar på børnehjemmet Erritsøhus ved Fredericia. Som pensionister er ægteparret aktive i Y's Men's Club, Minette Club, Røde Kors samt engageret i kirkeligt arbejde specielt omkring Lyng Kirke. Morgenkaffe i hjemmet kl. 8.

2006
Da amterne nedlagdes, opsagde Vejle amt sin aftale med institutionen, og afskedigede pædagogerne. Erritsøhus lukkede så i juni 2006.
Ungdommens Vel købte derefter stedet for 6.000.000 kr. og omdanner den til et socialpædagogisk opholdssted under navnet Det Ny Erritsøhus. I maj 2007 fik man nyt hovedkontor på stedet. Det Ny Erritsøhus havde plads til seks børn i alderen 12 til 15 år, med mulighed for forlængelse af opholdet ind til de unge var i stand til at klare voksentilværelsen. Forstander var Jane Bykær.

2008
Institutionen kunne ikke holde normeringen og gav stort underskud og 29. februar 2008 drejedes nøglen om og bygningerne blev sat til salg.

2009
I slutningen af 2009 startede opførelsen af en villa på institutionens sportsplads. Den resterende grund skulle kunne rumme yderligere ca. 25 parcelhuse, hvis de eksisterende bygninger fjernes.


HUSHOLDNINGSELEVER PÅ TRAPPEN TIL ERRITSØHUS I 1920'ERNE


HUSHOLDNINGSSKOLEN


INTERIØR FRA HUSHOLDNINGSKOLEN 1919


INTERIØR FRA HUSHOLDNINGSKOLEN 1919


ERRITSØHUS I 1931


ERRITSØHUS I 1942


ERRITSØHUS CA. 1970


Erritsøhus 2010


Erritsøhus ca. 2008 - RAMMEN ANGIVER PLACERINGEN AF KRÜGERS VILLA.


NEDRIVNING AF BØRNEHJEMMET 11/10 2010


NEDRIVNING AF BØRNEHJEMMET 23/10 2010


© Erik F. Rønnebech